PETER HERBIESTPeter Herbiest is de nieuwe Algemeen Directeur van de Faculty Club in Leuven. Hij volgt Tine Verhelst op. Die had vijftien jaar de leiding van de Faculty Club en werd nu de eerste vrouwelijke Algemeen directeur van het Davidsfonds.

“De Faculty Club is een kwaliteitsicoon in het Leuvense landschap, en wellicht de enige vergaderlocatie ter wereld in een historisch begijnhof”, zegt Herbiest. “Het is mijn ambitie om te zorgen voor een grotere bekendheid van ons vergader- en congrescentrum bij bedrijven in het hele land, en van onze feestzalen bij een  groter publiek.”

Herbiest ziet het als zijn opdracht om het Leuvense vergader- en congrescentrum, dat zo’n 40.000 bezoekers per jaar over de vloer krijgt, verder uit te bouwen. Het is met name de bedoeling om deze toplocatie in het Leuvense Groot Begijnhof te promoten in het hele land en zo Leuven te laten ontgroeien. Hij wil ook het à la carte restaurant verder op de gastronomische kaart zetten, met hogere quoteringen in de relevante gastronomische gidsen.
“We willen niet alleen ‘s lands mooiste maar ook grootste zijn in seminaries, congressen en vergaderingen”, zegt Herbiest. “Concreet betekent dat: het meeste deelnemers aan seminaries en vergaderingen op jaarbasis. Ik wil onze bevoorrechte relatie met de academische wereld verder koesteren. Ook als ontmoetingsplaats tussen bedrijven en academici wil ik Faculty Club verder promoten. Daarnaast willen we onze feestzalen in het weekend beschikbaar stellen voor onder meer trouwers, verenigingen en babyborrels. Tenslotte willen we ons uitstekende gastronomisch restaurant, waarvan de keuken wordt uitgebaat door sterrenrestaurant Arenberg in Heverlee, verder openstellen voor de vele fijnproevers in en rond Leuven die misschien nu nog niet weten dat ze hier terecht kunnen voor een heerlijke maaltijd.”

Peter Herbiest werkte 25 jaar in diverse sales en marketing functies, de laatste tien jaar als consultant. In die hoedanigheid voerde hij verschillende opdrachten uit, waarvan sommigen met een link naar de horeca zoals een financiële analyse en begeleiding voor een Belgisch sterrenrestaurant, een positioneringstudie en advies voor de verdere groei voor een tweesterrenzaak aan de Franse Azurenkust en een segmentatiestudie van de Belgische gastronomische wereld voor een grote koffiebrander. Hij leidde ook een pop-up sport- en evenementencentrum aan de Belgische kust.