In Zaventem hebben de vakbonden en een 50-tal werknemers van printerleverancier Konica Minolta een prikactie gehouden. Ze willen duidelijkheid over de toekomst van een dertigtal werknemers bij ondersteunende diensten.

Na overleg met de werknemers namen de vakbonden het initiatief tot de prikactie aan de poorten van printerleverancier Konica Minolta. Vijftig werknemers wilden uitsluitsel over de toekomst van een dertigtal werknemers bij ondersteunende diensten. De printerleverancier kondigde eerder dit jaar aan de desbetreffende diensten uit te bedsteden naar andere bedrijven in Roemenië. Na die aankondiging volgde geen verdere communicatie met als gevolg dat er onder het personeel heel wat onrust heerst.

Dreiging met staking 

De vakbonden eisen snel duidelijkheid van de directie. De grote onzekerheid bij het personeel is voor hen onaanvaardbaar en zelfs een inbreuk op de in het bedrijf geldende cao werkzekerheid. De beslissing zou genomen worden op 28 juni maar tot nog toe bleef verdere communicatie uit. De vakbond dreigt met een volwaardige stakingsactie indien de directie niet snel duidelijkheid schept.