Het personeel van winkelketen Fnac in Evere heeft maandag het werk neergelegd. De werknemers zijn ontevreden over de nakende verhuizing van de Belgische hoofdzetel naar Vanden Borre in Sint-Pieters-Leeuw. Die verhuizing vloeit voort uit de overname van Darty, het moederbedrijf van Vanden Borre, door Fnac.

Het personeel is niet tevreden over de voorstellen van de directie in het kader van de fusie van de hoofdzetels van Fnac en Vanden Borre in respectievelijk Evere en Sint-Pieters-Leeuw. “We moeten afwachten of de actie zich uitbreidt naar de winkels van Fnac. Op de hoofdzetel is het weinig waarschijnlijk dat het werk dinsdag wordt hernomen”, zegt SETca-vakbondsman Laurent Gerriti-Gerbi.

Er is nog geen ontmoeting gepland tussen vakbonden en directie. De werknemersvertegenwoordiging klaagt over de veranderende woon-werkverplaatsingen van de negentig personeelsleden van Fnac.

De Fnac-directie wil na de overname van Vanden Borre de logistiek, de administratie en de dienst na verkoop concentreren in Sint-Pieters-Leeuw. De werknemers van Fnac moeten verhuizen op 1 oktober.