De staking bij waardetransporteur G4S Cash Solutions in Dilbeek is afgelopen. Het personeel heeft donderdag beslist om geen actie meer te voeren. Maar niet zonder ultimatum. Als de directie tegen 13 november niet ingaat op de eisen van het personeel dreigen opnieuw acties.

De ruim tachtig transporteurs van G4S Cash Solutions legden dinsdag spontaan het werk neer uit protest tegen de stijgende werkdruk. De rondes worden steeds zwaarder en het werk alsmaar flexibeler, stellen ze. De bonden waren er ook niet over te spreken dat de directie weekendwerk wil invoeren, wat in strijd zou zijn met de lopende collectieve arbeidsovereenkomst.

Tijdens een personeelsvergadering hebben de werknemers beslist om voorlopig niet voort te staken. Maar de vakbonden stellen meteen ook een ultimatum. Tegen maandag 13 november moet de directie antwoorden hebben op de bezorgdheden van het personeel.

“Als er tegen die datum geen antwoorden zijn, gaan we de zaak weer evalueren. Dan kunnen er opnieuw acties plaatsvinden”, zegt Hervé Emeleer van de christelijke vakbond ACV.