pendelfondsJohanna Neyt, expert Overheidsrelaties en Mobiliteit van Voka – Kamer van Koophandel Halle-Vilvoorde wijst er nog eens op dat bedrijven kunnen beroep doen op het Pendelfonds.

Het woon-werkverkeer moet duurzamer. We maken nog teveel gebruik van de auto om ons naar het werk te verplaatsen. Tegen 2020 moet het aandeel van de auto hier dalen van zeventig naar zestig procent.  Fiets en openbaar vervoer moeten eigenlijk  elk een aandeel van twintig  procent krijgen.
O”m deze ambitieuze doelstellingen te halen, subsidieert het Pendelfonds projecten die duurzaam woon-werkverkeer bevorderen”, zegt Johanna Neyt. “Het bedrag van de subsidie is afhankelijk van de duur van het project. Een project kan maximaal vier jaar lopen en de subsidie bedraagt maximaal de helft van de kosten die aan de projectuitvoering verbonden zijn.”

Projecten kunnen zowel door individuele bedrijven als door groepen van bedrijven worden ingediend.  De aanvraag van dossiernummers wordt afgesloten op 29 oktober. De subsidiedossiers moeten uiterlijk op 29 november 2015 om 19 uur ingediend zijn.
U kan hier een fiche downloaden met alle informatie.