Iedereen met een zittend beroep kan erover meepraten. Te weinig beweging wreekt zich, tenzij je het werk combineert met sporten. Omdat weinig werknemers die stap ook effectief doen, nam de Liberale Mutualiteit in Asse zelf initiatief. De bedienden mogen voortaan tijdens de kantooruren geregeld op een pedalo trappen.

Ook bij de Liberale Mutualiteit in Asse zitten de werknemers de godganse dag aan een bureau gekluisterd. Om het gebrek aan beweging op te vangen hebben ze er pedalo’s geïnstalleerd. Door de combinatie van werken met trappen blijven de bedienden ook achter hun computer in beweging.

“Ik vind sporten heel belangrijk. Ook omdat we een zittend beroep hebben. Ik wou iets extra doen, naast de fitness na het werk. Bij de zorgboetiek van onze eigen mutualiteit vond ik de pedalo’s die we nu gebruiken”, zegt initiatiefneemster Vanessa Mareels.

De pedalo’s vallen in de smaak. De volgende dagen worden nog eens 24 stuks geleverd. Ruim veertig collega’s hebben zich al geëngageerd om een kwartier per dag te trappen.