Parking C in Grimbergen symbolisch verkocht aan Ghelamco

eurostadionDe stad Brussel heeft de hele site van Parking C op het grondgebied van Grimbergen voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan Ghelamco. De projectontwikkelaar mag op de site van het Eurostadion een complex bouwen voor de verhuur van kantoren, hotels, restaurants en lofts. Dat gaat meer dan 20 miljoen euro per jaar opbrengen. De site werd gekocht voor een symbolisch bedrag van 1 euro per jaar.

Ghelamco wil op de site naast het stadion een ovaalvormig complex bouwen, een zogenaamde innovatiecampus. De stad Brussel heeft de hele site van Parking C voor 99 jaar in erfpacht gegeven aan de bouwfirma. Die moet in ruil wel alle kosten dragen voor de bouw van het stadion, de parking en een park.

Die investeringen zal de projectontwikkelaar uiteindelijk recupereren dankzij de huurprijs die voetbalclub Anderlecht moet betalen voor de thuismatchen in het stadion en dankzij een jaarlijkse toelage van 4,1 miljoen euro van de stad Brussel. Voor de parking leggen het Brussels Gewest en de stad dan weer 80 miljoen euro bij.

De overheid betaalt niet mee aan de innovatiecampus, maar het schenkt wel dezelfde bouwgrond als die van het Eurostadion. Een cadeau dat op zich al tientallen miljoenen waard is en dat door de toekomstige huuropbrengst nog in waarde zal toenemen.

De marktwaarde van het terrein wordt door specialisten geschat op 80 tot 100 miljoen euro. De totale verkoopprijs bedraagt amper 99 euro.