Met de app Too good to go kunnen gebruikers overtollig eten van restaurants, bakkers en supermarkten bestellen. De toepassing wordt geïntroduceerd in België. De app tegen voedselverspilling komt straks ook naar Leuven.

De primeur is voor Gent. Veertig Gentse handelaars hebben zich aangesloten bij het platform.

Gebruikers bestellen via de app en kunnen het eten ophalen in de betreffende zaak tegen een zacht prijsje. Minstens de helft goedkoper dan de normale prijs. Ze weten vooraf wel niet wat de pot schaft. Wat ze geserveerd krijgen, is afhankelijk van wat er die dag overblijft.

Too good to go vraagt om zelf opbergdoosjes mee te brengen naar de zaak. Op die manier wordt geen extra afval gecreëerd. Het platform zal volgens de website vanaf begin maart actief zijn. Na Gent zouden Antwerpen, Leuven, Mechelen, Brussel en de rest van België volgen.

Het platform werd eind 2015 opgericht in Denemarken en bestaat ook al in Frankrijk, Noorwegen, Nederland, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Daar werden in totaal al drie miljoen maaltijden gered. Elk jaar wordt wereldwijd een derde van het geproduceerde voedsel verspild.