De toeristische sector herstelt zich langzaam maar zeker van de terreuraanslagen van 22 maart 2016. In Vlaams-Brabant steeg het aantal overnachtingen tijdens de eerste vier maanden van dit jaar met zes procent. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Vlaanderen.

Na de aanslagen in Brussel en Zaventem kreeg de toeristische sector rake klappen. De nieuwste cijfers over de eerste vier maanden van 2017 tonen ondubbelzinnig aan dat de crisis voorbij is.

In Vlaams-Brabant werden 575.960 overnachtingen geregistreerd. Dat is een stijging met zes procent in vergelijking met dezelfde periode in 2016. Ongeveer 53 procent van die overnachtingen werd geboekt door buitenlanders. Vooral Nederlanders (+ 8,7 procent), Duitsers (+ 4,1), Fransen (+ 16,9), Britten (+ 4,5) en Amerikanen ( +14, 9) vinden vlot de weg naar onze provincie.

“De moeilijke periode is voorbij. We groeien weer”, zei minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). “De nieuwe groei is mogelijk gemaakt door het harde werk van Toerisme Vlaanderen en vooral de toeristische sector zelf. We zijn niet bij de pakken blijven zitten en hebben niet gepanikeerd. We zijn meteen na 22 maart beginnen timmeren aan een uitgekiende herstelstrategie. Die maakte gebruik van de sterke Vlaamse troeven: gastronomie, Vlaamse Meesters en wielercultuur.”