??????????Niets staat het Stereaproject in Sterrebeek nog in de weg. Op de 75 hectare grote site van de oude hippodroom, icoon van vervlogen tijden, verrijst over zes jaar een gloednieuw woon- en recreatiegebied. Projectontwikkelaar Sterea kreeg groen licht voor de bouw van 220 wooneenheden, een hotel met negentig kamers en een golfterrein. Dat moet honderd (blijvende) banen opleveren.

De hippodroom in Sterrebeek opende in 1939 en beleefde florissante tijden tot het einde van vorige eeuw. In 2001 gingen de deuren onherroepelijk dicht. Projectontwikkelaar Sterea kocht de hippodroom in 2004. In afwachting van een nieuw project stond de hippodroom jarenlang te verloederen. Er waren plannen voor de bouw van een skipiste, een cinemacomplex en zelfs een atletiekstadion.

De realisatie liet tien jaar op zich wachten, ondanks uitgesproken politieke steun vanuit Zaventem. De bestemmingswijzigingen waren niet eenvoudig. Het terrein aan de Du Roy de Blicquylaan was vroeger recreatiegebied en moest omgezet worden in woongebied. Een stuk landbouwgebied moest dan weer veranderd worden in recreatiezone om een golfterrein te kunnen bouwen.

De renbaan voor paarden van weleer ruimt plaats voor een woon- en recreatiegebied. Het 75 hectare grote terrein wordt grotendeels ingekleurd als groene zone van 65 hectare. Daarin wordt de golfbaan met achttien holes geïntegreerd.

De woongelegenheden variëren van eengezinswoningen en villa’s tot appartementen en assistentiewoningen. Het hotel bevat naast negentig kamers ook een conferentieruimte. Tijdens de bouwwerken worden 250 werknemers ingeschakeld. Na de opening in 2021 zullen honderd mensen tewerkgesteld worden. Op de hele site zullen ongeveer duizend mensen wonen en werken.

De eerste concrete realisatie wordt het golfcomplex. Dat zou in 2017 klaar moeten zijn. De werken zijn al gestart.