De oude brouwerij Eylenbosch wordt omgetoverd tot een wooncomplex. De nv Emile Eylenbosch, het architectenbureau Osk-ar en vastgoedmakelaar Pajota gaan de renovatie van het pand aan de Ninoofsesteenweg in Schepdaal (Dilbeek) realiseren. In het gebouw komen lofts, appartementen en winkels.

Het schepencollege van Dilbeek heeft de bouwvergunning goedgekeurd. De renovatie start al in het voorjaar van 2018. In 2021 moet het project gerealiseerd zijn.

De brouwerij krijgt een grondige facelift. Er wordt ruimte gemaakt voor de bouw van 55 grote en kleinere appartementen, lofts en commerciële ruimtes. Die zullen gelegen zijn rond een centraal binnenplein met ondergrondse parkingplaatsen en fietsstallingen.

De mogelijkheid om de oude brouwerij een andere bestemming te geven bestaat al sinds 2007 door bijzonder plan van aanleg. Al die jaren kwam er geen beweging in het dossier. Het gebouw staat al leeg sinds de brouwactiviteiten gestaakt werden in 2002.

De nv Emile Eylenbosch, eigenaar van de oude brouwerij, diende in mei van dit jaar een stedenbouwkundige vergunningsaanvraag in voor het nieuwe project. Dat wordt uitgewerkt met het architectenbureau Osk-ar en vastgoedmakelaar Pajota.