Oud-Heverlee Leuven investeert in zonnepanelen op nieuwe tribune

OHL zonnepanelenVoetbalclub Oud-Heverlee Leuven (OHL) legt samen met partner Eneco zonnepanelen op het dak van de nieuwe tribune in het stadion. Een Tesla Powerwall slaat de overdag opgewekte energie die niet onmiddellijk verbruikt wordt op. Voor de financiering van de zonnepanelen zette OHL een fanfundingactie op bij de supporters.

Oud-Heverlee Leuven riep supporters op om te participeren in de investering van 125.000 euro. Dat geld dient voor de plaatsing van 600 vierkante meter zonnepanelen op het dak van de nieuwe tribune die OHL bouwt. Dat gebeurt in een Tesla Powerwall om de gewonnen energie op te slaan. De club uit de vroegere tweede voetbalklasse werkt voor dit project samen met Eneco. Het stadion draagt voortaan ook de naam van het energiebedrijf.

De elektriciteit die de zonnepalen opwekken, goed voor het gemiddeld jaarverbruik van 35 gezinnen, moet met uitzondering van de piekmomenten tijdens voetbalwedstrijden voldoende zijn om het volledige stadion van energie te voorzien. De besparing op de energiefactuur die OHL met deze investering realiseert, zal de club in staat stellen om de 250 euro die supporters investeren na vijf jaar integraal terug te betalen.

Er wordt geen intrest uitbetaald, maar de supporters krijgen meteen na de storting wel een exclusief wedstrijdshirt van de club waarin verwezen wordt naar het duurzame project. Een speler naar keuze zal zijn handtekening plaatsen op het shirt.

Dat een voetbalclub supporters laat participeren in een duurzaam project is uniek in ons land. In het buitenland zijn er wel veel voorbeelden.