In Opwijk hebben zestien handelaars een samenwerking afgesloten met Beedrop, een bedrijf dat zich specialiseert in online verkoop. Het doel : hun producten voortaan ook rechtstreeks en gratis aan huis leveren bij de klanten.

De handelaars uit Opwijk en Merchtem willen hun producten voortaan ook rechtstreeks aan huis leveren bij hun klanten. Hiervoor gaan ze in zee met Beedrop, een bedrijf met een expertise in online verkoop. De producten aan huis laten leveren gebeurt bovendien gratis. “Inwoners kunnen hun aankopen bestellen bij hun favoriete slager, bakker of andere handelaar”, aldus Stefan Van Overbeke van Beedrop. “Onze koerier gaat die bestelling oppikken in de winkel en levert nog diezelfde dag aan huis. De service is volledig gratis en de prijs is dezelfde als in de winkel.”

Consument lokken

Met dit initiatief willen de handelaars meer consumenten naar hun speciaalzaak lokken. “Veel mensen kunnen zich moeilijk verplaatsen of kunnen tijdens de openingsuren niet naar de speciaalzaak. Daarom doen ze hun aankopen maar in de supermarkt. Met dit initiatief willen we de mensen opnieuw lokken,” klinkt het.

Deelnemende handelaars

De volgende handelaars leveren de inkopen gratis aan huis: slagerij Bassens (Opwijk), slagerij Saerens (Opwijk), Groentebedrijf Van Haute (Brussegem), brouwerij Vercauteren (Malderen), Kipjes van De Coster, ’t Stappeshof (Merchtem), Be my honey (Opwijk), Leonidas (Merchtem), bakkerij Joos (Merchtem), Torenhof (Brussegem), keurslager Vertonghen (Merchtem), Staveshof (Opwijk), De Vismet (Merchtem), fruitbedrijf Vermeir (Opwijk) en fruitwinkel Chris en Judith (Meise).