OPURAOmnidaim, het bedrijf uit Merchtem dat gespecialiseerd is in droogkuis en wasserijdiensten, heet voortaan O’Puro. De nieuwe naam verwijst onder meer naar de doorgedreven ecologische focus van het bedrijf. O’Puro heeft servicepunten in Merchtem, Grimbergen en Asse

Zaakvoerder vertelt waarom het familiebedrijf van naam veranderde: ”We zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Maar het was natuurlijk wel zo dat onze merknaam al lang niet meer de lading dekte. Onze dienstverlening gaat veel verder dan het louter reinigen en onderhouden van leder en daim. Dat wilden we ook duidelijk in onze nieuwe merknaam. De O in de naam verwijst nog naar onze vroegere naam, de Puro verwijst naar onze doorgedreven ecologische focus.”

“Het was voor ons even wennen aan de nieuwe naam, daarom hebben we hem stelselmatig ingevoerd, in onze winkels, op onze bestelwagens, in onze e-nieuwsbrieven”, zegt Jurgen Schoukens. Hij is de derde generatie die het familiebedrijf leidt. Het oorspronkelijke Moderna, een wasserij gespecialiseerd in het reinigen van alle soorten linnen, werd reeds in 1946 opgericht door Rene Schoukens. 21 jaar na de oprichting nam zijn zoon Jozef Schoukens het roer over. Tussen 1971 en 1995 werden drie servicehuizen geopend. Daar kunnen klanten vandaag nog steeds terecht voor deskundig advies. Vanaf 1985 specialiseerde Omnidaim, zoals het bedrijf ondertusszen heette, zich bovendien in het reconditioneren van confectiekleding voor modehuizen. In 1995 kwamen Jurgen Schoukens en zijn echtgenote Hilde D’hollander, aan het hoofd van het bedrijf. Onder hun leiding werden in 1999 nog twee servicehuizen geopend. Bovendien werd in 2000 een nagelnieuw atelier in gebruik genomen. Zo kan de onderneming voldoen aan de strenge milieunormen.

Vanaf 2000 werd de klemtoon gelegd op het openen van front desk services binnen ondernemingen als onderdeel van facilitaire diensten. “Bedrijven kunnen hun personeel deze dienst als een extra aanbieden. Wij zorgen voor een piekfijne reiniging”, zegt Jurgen Schoukens. “We bieden bedrijven ook totaaloplossingen. Wij halen het textiel op, zorgen voor een optimale reiniging en staan in voor een stipte levering. Zo dragen wij zorg voor het bedrijfslinnen, bedrijfskledij, maar ook voor tapijten en gordijnen.”

“Bij de nieuwe naam hoort ook een nieuwe website”, zegt Schoukens. “Daar vinden mensen ons uitgebreid dienstenoverzicht en allerhande praktische onderhoudstips voor kleding, woon- en bedrijfstextiel. In de O’Puro verkooppunten en in onze webshop bieden we het complete en unieke gamma milieuvriendelijke wasverzorgingsproducten van ‘The Laundress’ aan.”

www.opuro.be