Option is voorbij het kantelpunt

option“Option is voorbij het kantelpunt.” Dat zegt Jan Callewaert, topman van het technologiebedrijf uit Leuven. De specialist in draadloze communicatie heeft het businessmodel verschoven naar directe verkoop en kon daardoor diverse nieuwe contracten afsluiten.

Het minder goede nieuws is dat Option nog maar over “beperkte financiële middelen” beschikt. Dat staat in de halfjaarcijfers die de Leuvense onderneming donderdag vrijgaf.

De cashpositie daalde van 4,1 miljoen euro eind 2015 naar 400.000 euro eind juni van dit jaar. Op basis van de verkoopvooruitzichten denkt het bedrijf dat er bijkomende financiering zal kunnen worden gevonden.

Tegenover die cashpositie staan ook positieve cijfers. Option wist de omzet in het eerste halfjaar op te krikken van 2,6 miljoen euro vorig jaar naar 3,9 miljoen euro. Netto verminderde het verlies van 6 miljoen euro naar 4,5 miljoen euro.

Option-topman Jan Callewaert zegt in een toelichting dat hij er vertrouwen in heeft dat de omzet dit jaar zal uitkomen op bijna het dubbele van 2015.