Optimal Control ontwikkelde een nieuw product: de teenslipper met steunzool. Met de voor deze tijd niet ongewone maar toch wel hoge temperaturen kon de timing van het bedrijf uit Deurne, deelgemeente van Diest, niet beter zijn. In en buiten de regio zijn er al enkele handelszaken die de nieuwigheid aanbieden.

Steunzolen in schoenen vormen in de zomer vaak een probleem omdat ze te warm zijn. En zonder steunzolen rondlopen is geen alternatief. Voor veel mensen zijn sandalen of slippers dus uitgesloten.

Dat bracht de fabrikant op het idee om een teenslipper met steunzool te ontwikkelen. Die wordt uit een blok kunststof gefreesd en bedekt met een lederlaagje. De afwerking gebeurt met riempjes in uiteenlopende kleuren.

Het bedrijf stelde de teenslipper en sandaal eind maart voor aan geïnteresseerde podologen. Uit die groep werden er enkele geselecteerd om het product ook daadwerkelijk te gaan aanbieden.

De podologen maken eerst een 3D-scan van de voeten. Nadien wordt het voetbed op maat gemaakt. De klant kan kiezen uit verschillende modellen en types leder. En uit liefst 28 kleuren voor het bovenwerk. Op die manier zien ze eruit als een gewone slipper of sandaal.