Optica, een groepering van optiekzaken in België, pakt uit met een primeur. Tegelijk met een nieuwe webshop, lanceert Optica immers het concept ‘Try&buy’.

home-tryandbuy-v2Ze kunnen dan in alle rust thuis, met de hulp van vrienden en familie, een keuze maken”, zeggen ze bij Optica. “Wie de monturen thuis laat afleveren, heeft veertien dagen de tijd om ze te proberen en een keuze te maken. Na die twee weken, sturen ze de monturen terug in de originele verpakking of ze komen er mee naar één van de zestien winkels die zijn aangesloten bij Optica. Het spreekt voor zicht dat de mensen nog steeds in al onze winkel terecht kunnen voor gepersonaliseerd advies.”

“We komen met de optie ‘try&buy’ tegemoet aan de vraag van de klanten”, zegt Optica. “Omdat een bril jaren moet meegaan, willen de mensen zeker zijn van hun aankoop. Die aankoop is doorgaans meer doordacht als ze een montuur een aantal dagen kunnen uittesten en ook door anderen mee laten keuren. Door deze extra service aan onze klanten aan te bieden, willen we onze positie in de optiekwereld nog meer verstevigen.”

In Vlaams-Brabant vind je onder meer in Tervuren, Tienen en Schaffen een optiekzaken van Optica. De volledige lijst met optiekzaken die deelnemen, vind je hier.