Maandenlang was er zelfs geen brood verkrijgbaar in Attenrode (Glabbeek). Met de opening van bakkerij “Aan de pomp” komt daar nu verandering in. Dankzij uitbaters Stef De Vriendt en Bea Donvil.

De schoenmaker pakte zijn leest in, de pastoor vertrok en ook de school werd afgebroken. De toekomst van Attenrode, een dorpje met 800 zielen, zag er economisch allesbehalve rooskleurig uit. De opening van bakkerij “Aan de pomp” is een sociaal-economische opsteker voor de kleine gemeenschap. 

Stef De Vriendt uit Leuven en zijn partner Bea Donvil uit Hoeleden (Kortenaken) ontdekten enkele maanden geleden de leegstaande bakkerij “Stijn” aan de Torenstraat in Attenrode. Samen beslisten ze hun bestaan in loondienst op te geven voor een uitdaging in de bakkerij. “We maakten al grote taarten voor vrienden”, vertelt Bea. “Maar het werd allemaal wat veel. Ik had ook nog een voltijdse functie als zelfstandige thuisverpleegster. Op een bepaald moment hebben we dan beslist de bakkerij te openen. Mijn man die meer dan 20 jaar als bakker werkte in Leuven, doet de bereidingen, ik help de klanten voort. Ze zijn erg tevreden dat er na zes maanden opnieuw een bakker is in het dorp. Tot voor kort moesten ze 8 kilometer rijden voor een brood.”

Op termijn zullen de ondernemers hun aanbod uitbreiden met een charcuterietoog. “Ook daar is vraag naar. Laatst heb ik een vrouw zelfs nog een bakje aardbeien verkocht. Normaal heb ik dat fruit nodig voor mijn taarten. Maar ja, wat doe je als een klant je die vraag stelt. Dan zorg je ervoor dat hij/zij tevreden buiten gaat”, aldus nog Stef.