Opleidingen technologie in trek in Leuvense hogeschool

technologie opleidingUit de eerste trends bij inschrijvingen aan hogeschool UC Leuven-Limburg (UCLL) in Leuven blijken technologie-opleidingen enorm in de lift te zitten. Vanuit de arbeidsmarkt is er een groeiende vraag voor deze profielen.

De hogeschool maakte op 1 september een tussenstand op van de inschrijvingen bij eerstejaarsstudenten. Het academiejaar start op 19 september, maar de eerste trends tekenen zich wel af.

Technologie-opleidingen als toegepaste informatica, energietechnologie en elektronica-ict trekken steeds meer studenten aan. “De nieuwe UCLL-campus op het researchpark in Haasrode (Leuven) mag veel studenten verwelkomen”, zegt Marc Vandewalle, algemeen directeur UCLL.

In de regio Leuven-Diest stijgt de opleiding toegepaste informatica met 21 procent. Engelstalige opleidingen zoals businessmanagement (drie jaar) gaan blijvend in stijgende lijn. De verwachting is minstens veertig procent meer eerstejaars.

Technologie-opleidingen als energietechnologie (+8 procent) en elektronica-ict (+6) op de campus in Diepenbeek noteren een lichte stijging en komen daarmee deels tegemoet aan de groeiende vraag vanuit de arbeidsmarkt voor deze profielen. Door de samenwerking met Pukkelpop rond groene energie en duurzaamheid heeft UCLL deze opleidingen extra gepromoot.