OPEN COFFEEOpen Coffee lokte vrijdag enkele tientallen jonge ondernemers naar Officenter in Leuven. “Kleine ondernemers onder elkaar: dat werkt altijd”, zei gastheer Peter Hertogen. In september houdt Open Coffee Leuven een special: het gaat voor de eerste keer on the road. En wel naar Manpower aan de Vaartkom in Leuven.

Elke derde vrijdag van de maand blazen ondernemers verzamelen voor een sessie van Open Coffee Leuven. Vaste locatie is Officenter aan Grauwmeer, ter hoogte van de Geldenaaksebaan. De hosts durven al eens verschillen. Normaal neemt Evelien Den Tandt de honneurs waar. Haar bedrijf Swiep uit Rotselaar prikkelt ondernemingen om creativiteit aan te wakkeren. Gisteren was het de beurt aan Peter Hertogen, ICT-consultant bij Atgemini in Bierbeek, een bedrijf voor ICT-oplossingen.

Het concept van Open Coffee is even simpel als origineel: een samenkomst van ondernemers die formeel maar op een laagdrempelige manier willen netwerken tijdens het drinken van een koffie. “Je hebt de bekenden die vaak terugkeren, goed voor zo’n veertig procent. De grootste groep bestaat uit telkens nieuwe mensen”, zegt Hertogen. “Het is een heterogeen gezelschap: van softwarebedrijven tot een sociaal secretariaat. Soms zijn er twintig deelnemers, dan weer vijftig. Het zijn vooral bedrijven uit het Leuvense maar de interesse stopt niet aan de provinciegrenzen.”

“Je komt naar Open Coffee omdat je bijvoorbeeld een goede boekhouder zoekt en daarvoor bij een collega-ondernemer te rade gaat. Alle facetten van het ondernemerschap komen aan bod: hoe gaat het op de markt, hoe ga je met personeel om, hoe ziet het financiële plaatje eruit? Van fiscaliteit tot grafisch design: je hoort heel veel. De wetgeving over bedrijfsauto’s verandert? Steek uw licht op tijdens Open Coffee.”

De sessie van juli gaat niet door. De volgende afspraak is 21 augustus bij vaste sponsor Officenter. Op 18 september speelt interimbureau Manpower gastheer in de kantoren aan de Kolonel Begaultlaan 1 in Wilsele-Leuven. Op de vierde verdieping ontvangt Manpower naast het eigen personeel ook de klanten en andere bedrijven die in hetzelfde gebouw gehuisvest zijn.