De Lijn zoekt dit jaar ruim honderd nieuwe buschauffeurs in Vlaams-Brabant. Die moeten in de loop van 2018 het natuurlijke verloop bij het rijdend personeel opvangen. Daarom organiseert de vervoersmaatschappij op 3 maart een jobdag voor chauffeurs in de stelplaats van Grimbergen.

“De belangstelling is voor jobdagen in Grimbergen en Sint-Niklaas is groot. We tellen al meer dan vierhonderd inschrijvingen. Het feit dat je meteen met een contract naar huis kunt, speelt daarbij zeker een rol”, zegt Roger Kesteloot, directeur-generaal van De Lijn.

De honderd nieuwe chauffeurs in Vlaams-Brabant zijn nodig om het natuurlijke verloop door gepensioneerden en vertrekkers op te vangen. “De focus ligt onder meer op de stelplaatsen van Grimbergen, Dilbeek en Het Rad in Anderlecht. Zo biedt De Lijn kandidaten in Vlaams-Brabant niet alleen een stabiele job met aantrekkelijke voorwaarden maar ook werk in eigen regio.”

Kandidaat-chauffeurs kunnen op de jobdag kennismaken met toekomstige collega’s. Daarnaast krijgen ze een rondleiding op de stelplaats en mogen ze onder begeleiding van een instructeur een proefritje maken met een bus. Als de jobdag volzet zou geraken, kan online solliciteren ook.

Wim De Doncker (49) maakte bijna twee jaar geleden de overstap naar de stelplaats van De Lijn in Dilbeek. Voordien deed hij onder meer ict-support en consultancy. “Ik heb er voor gekozen om achter het stuur van een bus te gaan zitten. Zo greep ik de kans om dichter bij huis te werken. Wie graag een afwisselende job heeft, zit goed bij De Lijn. Elke dag heb je contact met veel verschillende mensen.”