Wie door Vilvoorde wandelt, kan er moeilijk naast kijken. Op stoepen en opritten van diverse ondernemingen en instanties voor bedrijven maar ook op straten en pleinen werden verftags aangebracht om de Dag van de Ondernemer van vrijdag 17 november aan te kondigen. “Met de groeten van Unizo”, dat daarvoor een gespecialiseerde firma inschakelde.

De overigens gemakkelijk verwijderbare verfvlekken werden allerminst lukraak aangebracht. “Ondernemers zijn écht overal. Zo luidt onze slogan dit jaar”, zegt Johan Bortier, waarnemend gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Die alomtegenwoordigheid is zo vanzelfsprekend geworden dat haast niemand er nog bij stilstaat. Met onze actie willen we dat ondernemerschap letterlijk in de verf zetten. Om aan iedereen duidelijk te maken hoe aanwezig en belangrijk onze bedrijven overal zijn.”

Magazine

“Denk al die zelfstandigen, kmo’s en vrije beroepen weg en onze steden en gemeenten vallen stil. Geen producten en diensten meer. Weg voorzieningen. Weg tewerkstelling. Redenen genoeg om onze ondernemers te koesteren en om aandacht en respect te hebben voor wat ze bijdragen aan onze samenleving en economie.”

De verfactie was de teaser voor de Dag van de Ondernemer die Unizo vrijdag voor het vierde jaar op rij organiseert om het ondernemerschap te promoten.

De afdeling Vlaams-Brabant & Brussel pakt in dat kader uit met negen events en een nieuw magazine (ZO Magazine). De events vinden plaats op donderdag 16, vrijdag 17 en zaterdag 18 november in Zemst, Lubbeek, Keerbergen, Etterbeek, Dilbeek, Vilvoorde, Huldenberg, Tienen en Haacht.