Ondernemers wagen hun kans in de gemeentepolitiek. Het is van alle tijden maar bij Open VLD in Leuven lijkt het wel solden. Nieuw op de lijst voor de verkiezingen van 14 oktober dit jaar zijn styliste Lien Degol, foodbaruitbater Brian Bollen en zaakvoerster van een verhuisfirma Anita Meyer.

Modecoach Lien Degol staat voor de gemeenteraadsverkiezingen als onafhankelijke op de lijst van Open VLD in Leuven. Nog andere nieuwe gezichten zullen echt onder de partijvlag kandideren op deze lijst.

Sebastiaan Wijsman is als econoom verbonden aan KU Leuven in de onderzoekseenheid bedrijfseconomie, strategie en innovatie. Brian Bollen baat foodbar Croque ’n Roll in Leuven uit en Anita Meyer is zaakvoerster van am&pm Relocation in Overijse.

Degol werkte de voorbije jaren als styliste en modespecialiste voor diverse zenders in Vlaanderen. Ze wil in de politiek vooral strijden tegen leegstand en de hoge prijzen voor woningen in het centrum. Ook singles moeten volgens haar op een betaalbare manier in Leuven kunnen wonen. Ruim veertig procent van de Leuvense bevolking is single.