20150618_140616_resized_1Open Coffee in Leuven richt zich in eerste instantie op ondernemers die laagdrempelig willen netwerken. Het initiatief trekt sinds kort ook mensen aan die op zoek zijn naar werk, een carrièreswitch plannen of de start van een eigen onderneming overwegen.

Elke derde vrijdag van de maand komen ondernemers in Officenter aan Grauwmeer samen voor Open Coffee Leuven. De deuren staan open voor iedereen en dat trekt ook een publiek aan dat niet tot de oorspronkelijke doelgroep behoort. “Werkzoekenden en studenten bijvoorbeeld”, zegt Peter Hertogen, ICT-consultant bij Atgemini in Bierbeek en host van de jongste sessie. “We ontmoeten vijftigers die een tweede loopbaan willen uitbouwen. Of jongere mensen die hun carrière een nieuwe richting willen uitduwen.”

“Vaak gaat het om mensen die echt zin hebben in ondernemen en een eigen zaak willen starten. Het blijft niet bij werk zoeken. Soms vinden ze dat ook. We ontvingen een laborante die door de contacten tijdens Open Coffee aan de slag kon bij PharmaXL in Haasrode.”

Sommige ondernemers kijken over hun schouder uit naar bijkomend personeel. Tim van Loon is zo’n jonge durver. Met zijn bedrijf Ferokill stortte hij zich op de markt van de ongediertebestrijding. Hij durft de strijd aan met Rentokil, marktleider in Vlaanderen. Van Loon mikt onder meer op cliënteel in Vlaams-Brabant. Deze week is hij met zijn mensen aan de slag in een appartementsblok met kakkerlakken aan Kapucijnenvoer in Leuven.

De opmars van bedwantsen speelt in zijn kaart. Dit klein parasitair insect is vijf millimeter lang en rukt zienderogen op. “Onder meer door het succes van couchsurfing”, zegt de zaakvoerder.”De beestjes teisteren momenteel hotels, ook in de luxecategorie.”