Ondernemers verzamelen rond het meer

keerbergenIn Keerbergen zag een nieuw netwerk van ondernemers het levenslicht. Het business network kreeg de toepasselijke naam Keerbergen en Meer, met een verwijzing naar de bekende waterplas. In de regio wonen veel bedrijfsleiders maar blijkbaar kent niemand elkaar.

Het startschot van het nieuwe ondernemersnetwerk werd gegeven in De Witte Meren. Keerbergen en Meer steekt van wal met een driekoppig bestuur. Patrick Jansen van New Optics uit Keerbergen wordt de eerste voorzitter. Catherine De Preter van apotheker Salvia en huidinstituut SkynCare uit Keerbergen is ondervoorzitster. Isabel Van der Auwera van bouwonderneming Janssens uit het naburige Putte wordt secretaris en penningmeesteer.

Het netwerk neemt een vliegende start met dertig leden uit Rotselaar, Keerbergen, Tremelo en Aarschot. De werking overschrijdt de provinciegrens met ook leden uit Putte, Heist-op-den-Berg en Bonheiden.

“Ons hoofddoel is ondernemers samenbrengen en netwerken”, zegt voorzitter Jansen. “Door wekelijks met elkaar in contact te komen kunnen we eventuele problemen bij een ander bedrijf samen oplossen. We leven in een regio waar veel bedrijfsleiders wonen, maar niemand kent elkaar.”

In het netwerk zijn al diverse sectoren vertegenwoordigd. Architecten en advocaten vergaderen met tuinaannemers, schilders en wijnverkopers. Als een bepaalde activiteit vertegenwoordigd is, mag een concurrerende firma niet toetreden. Dat principe wordt bij hedendaagse netwerken steeds vaker gehanteerd.