Ondernemers staan weer voor de klas

vlajoOok in Vlaams-Brabant staan de komende weken flink wat ondernemers voor de klas. Ze doen dit naar aanleiding van een nieuwe editie van ‘Ondernemers voor de Klas’. In heel Vlaanderen zijn er in totaal liefst 550 van deze gastcolleges.

‘Ondernemers voor de Klas’ is het grootste onderwijsproject tussen enerzijds het laatste jaar secundair en hoger onderwijs en anderzijds bedrijven in Vlaanderen. “Met een belangrijke studie- of beroepskeuze in het vooruitzicht zitten heel wat jongeren met belangrijke vragen: wat verwachten bedrijven van afgestudeerden; welke vaardigheden zijn noodzakelijk om in een bedrijf succesvol mee te draaien en wat betekent ondernemerschap en ondernemer zijn nu precies? Niets zo spannend als al deze vragen rechtstreeks aan enthousiaste ondernemers en bedrijfsleiders zelf te stellen”, zegt Vlajo dat de actie coördineert.

Met ‘Ondernemers voor de Klas’ wordt het wederzijds begrip tussen werkgevers en toekomstige werknemers vergroot en wordt bij de jongeren een positief beeld gecreëerd over ondernemerschap. Daarnaast wil Vlajo met dit initiatief ondernemende jongeren warm maken om een eigen onderneming op te starten.

In Vlaams-Brabant zijn er 690 gastlessen, onder meer door Catherine Monballiu (Euroclear), Christian Duparcq (Vanden Borre) en Fons Maex (Kim’s Chocolates).