Ondernemers ontbijten in gevangenis

cellmadeCellmade nodigt enkele ondernemers uit de provincie uit voor een wel heel uniek bedrijfsbezoek: u kunt gaan ontbijten in de gevangenis.

Cellmade staat in voor de organisatie van tewerkstelling en beroepsgerichte opleidingen in de penitentiaire inrichtingen van België. “We willen ondernemers graag de werkplaatsen van de gevangenis van Leuven Centraal tonen”, zegt Ati Wetzels, directeur van Cellmade zone Hasselt/ Leuven. De ondernemers die op bezoek komen krijgen ook een ontbijt aangeboden en kunnen zo informeel kennismaken met de werking van Cellmade.

“We vinden dit voor ondernemers een heel interessant bedrijfsbezoek”, zegt Wetzels, “niet alleen omdat we hopen dat ze de gevangenis nooit van binnenuit zullen leren kennen, maar vooral omdat Cellmade voor veel bedrijven heel wat mogelijkheden, biedt. Veel bedrijven weten niet dat elke penitentiaire inrichting over industriële werkplaatsen beschikt. Dat is belangrijk voor de gedetineerden omdat er in de werkplaatsen gewerkt wordt aan de re-integratie in de arbeidsmarkt. Maar ook voor bedrijven biedt dit heel wat kansen.”

“We zijn bij Cellmade op zoek naar bijkomende partners die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen”, zegt Wetzels. “Door werk via outsourcing aan onze werkplaatsen te bezorgen, dragen de bedrijven bij tot de re-integratie van gedetineerden. We zijn dikwijls ook een oplossing om bepaalde activiteiten niet over te brengen naar andere landen. We moedigen bedrijven altijd aan om met ons contact op te nemen, dan kunnen we samen bekijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.”

Het bezoek aan de werkplaatsen van Leuven Centraal wordt georganiseerd op 17 en op 24 juni. Deelnemers worden om 9 uur verwacht voor onthaal en registratie, dan is er de kennismaking tijdens het ontbijt waarna de rondleiding in de werkplaatsen plaatsvindt. Het einde is voorzien omstreeks 12.30 uur.

Wie wil deelnemen moet vooraf inschrijven, het aantal plaatsen is immers beperkt. Per bedrijf kunnen twee mensen inschrijven. Dat kan per mail aan ati.wetzels@cellmade.be.