Droevig nieuws uit de Leuvense ondernemerswereld. Luc Thiry, gewezen zaakvoerder van drogisterij André Thiry & Co aan de Mechelsestraat, is afgelopen zaterdag overleden in UZ Gasthuisberg. Dat meldt zijn familie op sociale media. Luc werd 65 jaar. 

Luc was een van de zonen van wijlen André Thiry, afgevaardigd beheerder van André Thiry & Co. Na dienst overlijden in april 2014 zette Luc samen met broer Marc de zaak aan de Mechelsestraat voort. Maar het noodlot sloeg andermaal toe toen Marc in januari 2017 overleed aan de gevolgen van kanker.

Nieuwe generatie Thiry 

Het voortbestaan van drogisterij André Thiry leek even bedreigd, maar de 105 jaar oude familiezaak kreeg met de komst van kleindochter Maya Thiry een nieuwe toekomst. In navolging van kleindochter Davinia stapte ze mee in de zaak. Intussen was ook Luc in oktober vorig jaar ook met pensioen gegaan.

Uitvaart 

Familie, vrienden en collega’s nemen afscheid van Luc aanstaande zaterdag 26 mei om 14 uur bij begrafenissen Pues in Winksele-Delle. Je kan Luc een laatste groet brengen op vrijdag 25 mei tussen 18.30 en 19.30 uur.