Lerares Greet Volders en haar collega Tessa Janssens openen deze zomer bagelbar “SesAmis” in Diest. “Het is het geschikte moment om de hippe bagels te presenteren”, aldus medezaakvoerster Greet. 

“We voelen dat Diest klaar is voor culinaire nieuwigheden”, aldus Volders en Janssens. De naam van hun pop-up komt enerzijds van het sesamzaad waarmee de bagels bestrooid zijn, maar verwijst anderzijds ook naar de vriendschap tussen beide vrouwen. Greet en Tessa verloren elkaar uit het oog na de middelbare school maar ontmoetten elkaar opnieuw in de school waar ze nu leerkracht zijn. Het klikte meteen weer zoals vroeger. “Tijdens onze koffiepauzes broeide het idee om samen iets te beginnen”, luidt het.

Hippe hap 

Bagels zijn erg hip. Je vindt ze in grote steden, maar de vrouwen brengen ze nu ook naar Diest. “Het is het geschikte moment om ze te presenteren”, aldus Greet. SesAmis is voor de jonge leerkrachten een zomerproject waarmee ze zich focussen op foodies en jonge gezinnen. “Er is keuze uit bagels met zes soorten beleg. We werken liever met een paar kraakverse producten, dan dat we op het einde van de dag een boel ingrediënten moeten weggooien.”

Crowdfunding 

“SesAmis” vond een onderdak in de Koning Albertstraat in Diest. “De eigenaar ging akkoord om het pand voor anderhalve maand aan ons te verhuren. We hadden berekend dat 5.000 euro nodig was voor de start. Dat bedrag hebben we bijna volledig via crowdfunding verzameld. Bijna honderd funders hebben ons gesteund, onder wie collega-leerkrachten en zelfs een leerling. Voor wie minstens 10 euro heeft geïnvesteerd geven we een bagel en drankje terug. We verloten ook een ballonvaart onder alle funders,” klinkt het bij de onderneemsters.

Opties open

Wat de toekomst brengt is momenteel nog niet helemaal duidelijk voor de twee leerkrachten. “Ik laat alle opties open en wil eerst kijken hoe succesvol dit project zal verlopen. Tessa daarentegen keert sowieso terug naar het onderwijs in september” aldus Greet. “Mochten de klanten na anderhalve maand roepen om nog meer bagels, dan zullen we evalueren of we op een andere plaats voortgaan met SesAmis. In ieder geval verlaten we dit pand, dat waarschijnlijk verkocht wordt.”