De vrouwelijke ondernemersclub Sofia trapt het jubileumjaar voor het vijftienjarig bestaan af met een netwerkevent op 19 september in de Vlaams-Brabantse gemeente Geetbets. De onderneemsters netwerken elke derde dinsdag van de maand van oktober tot juni in Leuven.

Sofia ging vijftien jaar geleden van start in Hasselt. De onderneemsters komen sindsdien een keer per maand samen voor vorming, netwerking en mentoring. Het initiatief vond inmiddels ook de weg naar Vlaams-Brabant.

Sofia groepeert vrouwelijke leidinggevenden, ​vrije beroepen en onderneemsters. Zij werken samen aan de uitbouw van hun professionele carrière. In de vorm van avond- en ontbijtsessies vinden er opleidingen, bedrijfsbezoeken en netwerkevenementen plaats. Ervaren mentors begeleiden de groepjes en zorgen voor persoonlijke feedback op de problemen en uitdagingen waar de leden mee worstelen.

In aanloop naar het jubileumjaar organiseert Sofia een kennismakingsevenement. Geïnteresseerde vrouwen kunnen komen proeven van het programma. Locatie is Heerlijckyt Van Elsmeren in Geetbets. Professor Patrizia Zanoni van UHasselt belicht het belang van netwerken voor de carrière van vrouwen.

Gastspreekster is Katelijn Nijsmans, managingpartner van The Tipping Point. Als neuropsychologe komt ze de werking van het brein en de impact hiervan op leidinggeven en managen uit de doeken doen.