Het Agentschap Wegen en Verkeer voert dit weekend onderhoudswerken uit aan het wegdek op de E40 van Leuven naar Brussel. Het gaat om het traject tussen de oprit Sterrebeek (Zaventem) en de lus naar de Brusselse Ring (R0) in Sint-Stevens-Woluwe. De rechterrijstrook wordt daar vernieuwd. Om de werken vlot te laten verlopen worden de oprit Sterrebeek (21) en de lussen naar de binnen- en buitenring afgesloten.

De werken starten zaterdagavond om 20 uur en duren tot maandagochtend 5 uur. Automobilisten die tijdens de afzetting van de lus vanuit Leuven of het Hageland komen en de Brusselse ring willen nemen, moeten omrijden via het op- en afrittencomplex van Evere (19) en daar rechtsomkeer maken, door eerst de afrit te nemen en dan de oprit richting Luik.

Het verkeer dat vanuit Sterrebeek naar Brussel wil rijden, zal dat tijdens de werken moeten doen via de Mechelsesteenweg (N227) en de Leuvensesteenweg (N2).

Het Agentschap Wegen en Verkeer maakt van de gelegenheid gebruik om al de eerste van acht quick wins uit te voeren op de Brusselse Ring. Het betreft de aanpassing van de belijning en de herindeling van de wegbreedte. Het verkeer dat op de E40 richting Brussel rijdt en de buitenring neemt, zal door de nieuwe indeling van de rijstroken over meer capaciteit beschikken. Daardoor moet het vlotter rijden worden op drukke momenten.