Laat zien dat je geen machine bent: 4   +   10   =  

De onderhandelingen bij het inspectiebedrijf Vinçotte in Vilvoorde zitten muurvast. Het is voorlopig onduidelijk hoe de herstructurering kan leiden tot de gewenste modernisering en de vraag van klanten om meer te digitaliseren.

Bij Vinçotte zijn de onderhandelingen aan de gang over het aangekondigde ontslag van 195 werknemers. Volgens de vakbonden werd nog geen enkele vooruitgang geboekt. Dat zegt vakbondssecretaris Jan Meeuwens (BBTK).

“De directie beperkte zich donderdag bij afwezigheid van de ceo tot het voorlezen van antwoorden op onze vragen over de herstructurering. Die hadden we eerder schriftelijk al ontvangen. We weten nog steeds niet in welke afdelingen en regio’s de ontslagen zullen vallen.”

De ontslagen kaderen in het strategisch plan 2020 Vinçotte. De directie noemt dat een broodnodige modernisering en oefening in efficiëntie, om de toekomst van het bedrijf te verzekeren.

Volgens de vakbond wil de directie de eerste fase van de informatie- en consultatieronde zo snel mogelijk afhandelen zonder een ernstig gesprek over alternatieven.