Olivier Van Mullem is ondernemer van het jaar

DSC_9580Olivier Van Mullem, bedrijfsleider van Van Mullem en zonen, door Voka – Kamer van Koophandel arrondissement Leuven regio Tienen verkozen tot Ondernemer van het Jaar.

“Het regiobestuur koos unaniem voor een jonge ondernemer en tegelijk voor een familiebedrijf met een rijke traditie”, zegt Peter Van Biesbroeck, directeur van Voka Leuven. “Bedrijfsleider Olivier Van Mullem is de vierde generatie bij het bedrijf. Van Mullem was een van de pioniersfamilies in de Belgische buswereld, het bedrijf groeide uit tot een belangrijke speler in het geregeld en ongeregeld busvervoer in ons land. Het familiebedrijf werd in de jaren twintig opgericht door Severin Van Mullem, overgrootvader van Olivier. In het bedrijf werken momenteel zestig mensen.”

“Van Mullem en Zonen blinkt uit door de kwaliteit van haar dienstverlening, de mooie groeicijfers, een personeelsbeleid dat een zo goed mogelijk sociaal klimaat nastreeft en de milieugerichtheid. De ecologische voetafdruk van de voertuigen wordt steeds verder verkleind. Op termijn wil de onderneming overstappen naar bussen op waterstof en elektriciteit. De aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen blijkt bovendien uit de in 2014 gerealiseerde vernieuwing van de infrastructuur.”

“Onze familiale KMO is al veel jaren actief en is kunnen uitgroeien tot een stabiele partner, onder meer voor De Lijn in deze regio. We zijn in een veel ruimere omgeving bekend om onze autocardiensten en werknemersvervoer”, zegt Olivier Van Mullem . “Ik dank het regiobestuur, het doet me veel plezier dat ik en onze onderneming deze trofee krijgen. Wij stellen zestig mensen tewerk. Dat zijn vooral chauffeurs, maar ook mechaniekers en bedienden die er samen voor zorgen dat onze bussen dagelijks op de baan zijn om honderden mensen te vervoeren in een steeds drukkere mobiliteit.”

“De voorbije jaren waren moeilijk”, zegt Van Mullem. “De economische situatie was niet echt rooskleurig. Er is ook de steeds zwaardere administratieve paperassen van de overheid en de vele wegenweken zowel in de omgeving van ons bedrijf aan het Soldatenplein als daarbuiten. Dat maakte het ons niet gemakkelijk om te ondernemen. Toch geloven wij in ons bedrijf, willen we ondernemen en blijven wij in deze regio investeren. We hebben gekozen voor een sterke plaatselijke verankering en dit zorgt voor lokale tewerkstelling, lokale engagementen en lokale investeringen. Zo bouwden we het voorbije jaar een nieuwe, moderne en ecologische stalplaats en nieuwe kantoren, gericht op de toekomst.”

“2015 wordt wellicht even moeilijk en ook de komende jaren zullen niet echt gemakkelijk zijn”, zegt Van Mullem. “Maar wij geloven in ons project, in onze mensen en in deze regio om succesvol te ondernemen. Ik doe dat niet alleen en daarom wil ik deze prijs graag opdragen aan onze zestig medewerkers en aan onze partners, maar ook aan onze vele klanten en busgebruikers die dagelijks op ons rekenen voor hun mobiliteit.”