Olivier MeyOlivier Mey (43) wordt de nieuwe Directeur Human Resources van L’Oréal Belgilux, gevestigd in Sint-Agatha-Berchem. Hij is gepassioneerd door menselijke relaties en persoonlijke ontwikkeling en wil in België een stimulans zijn voor het Share & Care-programma, een uniek sociaal initiatief van de groep dat zich afspeelt in het domein van de duurzame ontwikkeling tegen 2020: ‘Sharing Beauty with all’.

Olivier Mey is een Fransman die eerder Directeur Human Resources was van de Zone West-Europa van de Divisie Professional Products. Hij volgt Silke Siems op die haar activiteiten voortaan concentreert op het filiaal L’Oréal Nederland. Mey ontdekte al tijdens zijn studies zijn passie voor human resources. Al snel ontwikkelde hij een sterke businessfeeling, gepaard met een eigen en complementaire visie waarmee hij bedrijven wil helpen hun resources optimaal te benutten.

Mey wil een sleutelrol spelen in de veranderingsprocessen. Zijn prioriteiten zijn het rekruteren van de beste talenten en hun begeleiding in hun professionele evolutie, het inspelen op de actuele behoeften, maar vooral het identificeren van de toekomstige behoeften van het bedrijf. Hij werkt sinds 2003 voor de groep L’Oréal.

Eind 2013 lanceerde L’Oréal het Share & Care-Programma. Het kadert in een lange sociale traditie en in een bedrijfsproject waarin het individu centraal staat. Doel van het programma is de werknemers van de groep de beste sociale voordelen in vier domeinen aan te bieden: gezondheid, in de vorm van een betere dekking en een snelle toegang tot kwaliteitszorg voor de medewerkers en hun familie; voorzorg, zodat de werknemers zo goed mogelijk verzekerd zijn bij ongevallen; een correcte werkdruk zodat professioneel en privéleven zo goed mogelijk gecombineerd kunnen worden; en ten slotte ook levenskwaliteit op het werk.

“In België en in talrijke andere Europese landen zijn de standaarden voor sociale bescherming en de toegang tot gezondheidszorg erg hoog. En dat zijn twee van de pijlers van dit programma”, zegt Mey over het Share & Care-programma. “Daarom situeren de meeste initiatieven die we nemen zich in het domein van evenwicht en welzijn op het werk. We willen onze medewerkers een werkkader aanbieden waarin ze zich zowel professioneel als persoonlijk volop kunnen ontwikkelen. Hiermee willen we de talenten van vandaag en morgen overtuigen en binden.”