Oud-Heverlee Leuven (OHL) onderhandelt met het stadsbestuur van Leuven over een verlenging van de erfpachtovereenkomst voor het voetbalstadion in Heverlee tot 2047. De huidige overeenkomst dateert uit 2012 en loopt af in 2031. Dat is de datum waarop de leningen van ongeveer 11 miljoen euro aan de stad moeten worden terugbetaald. De voetbalclub uit tweede klasse (1B) wil bovendien dat die terugbetalingstermijn gespreid wordt over de periode tot 2047.

Sportief gaat het OHL na een lange donkere periode weer voor de wind. De club vecht nog om de sympathie van de supporters, maar meestal gaat die hand in hand met de prestaties op het voetbalveld.

Voor voorzitter Chris Vandebroeck is de overname van de club door de Thaise investeringsgroep King Power een goede zaak. “De overeenkomst heeft ons grote sportieve mogelijkheden gegeven”, stelt hij. Met de aanvankelijk verguisde centen van King Power wordt een nieuwe grasmat aangelegd en wordt het oefencomplex in Oud-Heverlee uitgebouwd. King Power zorgt voor citymarketing van Leuven in Thailand. Alle matchen van OHL worden daar uitgezonden.

De plannen voor een eigen supporterscafé op de Oude Markt krijgen vorm. Het voormalige café Rodins werd aangekocht en de plannen voor verbouwing zijn klaar. De club wil het café openen tegen de start van het WK voetbal in 2018.