Na maandenlang getouwtrek is de kogel door de kerk: voetbalclub Oud-Heverlee Leuven kiest voor de Thaise investeerder. De overname van OHL door de groep King Power werd dinsdagavond goedgekeurd. De Vlaamse investeerders rond OHL op Dreef vissen achter het net.

De raad van bestuur en de algemene vergadering hebben unaniem het overnamevoorstel van de Thaise groep King Power goedgekeurd. Een akkoord waarin de afspraken zijn vastgelegd, werden door de twee partijen ondertekend. King Power van voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha heeft ook de Britse voetbalclub Leicester City in handen.

“De King Power groep was de enige kandidaat-koper die een duidelijk, schriftelijk en coherent voorstel overmaakte binnen de tijdslimiet die opgelegd werd door de raad van bestuur”, stelt OHL. “De procedure werd gevolgd in samenspraak met de drie onafhankelijke bestuurders, die vorig jaar werden aangesteld op verzoek van de stad Leuven. De overnameplannen werden toegelicht aan het Leuvense schepencollege.”

“We hebben gekozen voor een project dat de meeste garanties biedt voor de toekomst van de club, zowel financieel als sportief. Het project zorgt voor voldoende financiële middelen om zo spoedig mogelijk de terugkeer naar eerste klasse te kunnen ambiëren. We hebben garanties dat de jeugdwerking uitgebouwd kan worden.”

“Ook de lokale verankering wordt behouden: de jeugdwerking, de sociale werking en de uitbating van het stadion blijven volledig in Leuvense handen. Voor King Power is een sterke verankering binnen de gemeenschap een prioriteit. Net als een goede samenwerking met de diverse supportersgroepen en een uitbouw van de jeugdwerking. Dat alles wordt gelinkt aan een grote sportieve ambitie voor het eerste elftal.”

De overdracht wordt formeel afgerond na de gebruikelijke periode van bedrijfsonderzoek. Voor de Chinese zakenman Jian Lizhang en de groep Vlaamse investeerders is het overnameverhaal hiermee ten einde.