Nnof Europees voorbeeld van circulaire economie

NNOFNnof krijgt lof toegezwaaid over de manier waarop het aan circulaire economie doet. En niet van de eerste de beste: van de Europese Commisie. De producent van duurzaam kantoormeubilair uit Vilvoorde krijgt een voorbeeldfunctie toegewezen.

Nnof staat voor Nearly New Office Facilities. Het levert aan bedrijven producten en diensten voor het milieuvriendelijk verwerken van oud of gebruikt kantoormeubilair. De kmo uit Vilvoorde ontwikkelt dat meubilair in het eigen atelier en produceert het op basis van bestaande grondstoffen van de klant. De oplossingen zijn goed voor het milieu, budgetvriendelijk, innovatief en flexibel. Met drie keer minder als leidraad: minder afval, minder grondstoffen, minder CO2.

De Europese Commissie wil meer inzetten op circulaire economie, waarbij bestaande goederen gebruikt worden om er nieuwe van te maken. Tijdens een toespraak over een klimaatvriendelijke economie werd Nnof vermeld als beste leerling van de klas.

Nnof  telt 190 werknemers en produceert dit jaar 12.000 gerecycleerde werkplekken. Bedrijven bieden oude kantoormeubelen aan om er nieuwe van te laten maken. Dat gaat van het herstellen van stoelen over het ombouwen van bestaande kantooropstellingen tot nieuwe, hedendaagse kantoorinrichtingen. De vermeden CO2-emissies worden voor elk project in kaart gebracht. Door niet zomaar nieuwe meubels aan te kopen werd dit jaar al voor 1.200 ton aan CO2 vermeden.