NMBS zoekt uitbater voor cafetaria station Liedekerke

liedekerkeDe nieuwe tunnel onder het station van Liedekerke is bijna klaar. Infrabel bepleistert de wanden en het dak van de tunnel en de verlenging van de perrons. Wegen en Verkeer moet de komende weken nog de openbare verlichting langs de weg plaatsen. Normaal worden de nieuwe tunnel en de nieuwe weg tegen eind april opengesteld voor het verkeer.
De NMBS start deze maand met de bouw van het nieuwe station in Liedekerke. Het nieuwe stationsgebouw komt in tegenstelling tot het vorige station aan de kant van het centrum. Via de nieuwe tunnel onder de sporen kunnen treinreizigers in de toekomst de perrons rechtstreeks en veilig bereiken via trappen en liften. In het station komen loketten, een wachtzaal, toiletten en
een cafetaria. Voor de uitbating van die nieuwe cafetaria is de NMBS nog op zoek naar een uitbater. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Andy Bosman van de dienst Concessies via het telefoonnummer 02/525.45.83.
Na de openstelling van de tunnel verplaatsen de werken van Wegen en Verkeer zich in mei naar de Stationsstraat. Tijdens de werken, die ongeveer drie maanden duren, wordt de Stationsstraat afgesloten voor het verkeer. Er wordt tijdelijk een omleiding ingesteld via de Affligemsestraat en de Muilenstraat. De exacte startdatum van de werken in de stationsstraat is nog niet bekend.