NINATRANSNinatrans uit Leuven is een van de bedrijven die zich voortaan bij de Lean & Green Stars mogen rekenen. De Lean & Green Star is de formele erkenning dat een bedrijf de twintig procent CO2-reductie doelstelling effectief heeft behaald of zelfs overschreden. Net als voor de Lean & Green award gebeurt de evaluatie van de Star dossiers door de VUB-MOBI.

“Het behalen van de Lean and Green STAR is de bekroning van de continue inzet van Ninatrans om de globale CO2 uitstoot naar beneden te halen”, zeggen ze bij Ninatrans. “Meer nog, het is een bewijs dat we over de afgelopen vijf jaren onze CO2 uitstoot met minstens twintig procent konden reduceren. De innovatieve aanpak inzake vlootvernieuwing, zoals de teardroptrailers, de eerste  monofuel LNG truck, de eerste Belgische ecocombi, maar ook de opleidingen eco-driving en de pro-actieve opvolging hebben geleid tot dit mooie resultaat.”

Vijf nieuwe bedrijven in Vlaanderen mogen zich ‘Lean & Green’ noemen. Ze kregen voor hun plan van aanpak om minstens twintig procent CO2-uitstoot in hun transport- en logistieke activiteiten te verminderen. Het is al de zevende groep bedrijven die via het Vlaams Instituut voor de Logistiek Lean & Green wordt. Daarnaast ontvingen ook zes bedrijven de ‘Lean & Green Star’ voor het behalen of zelfs overschrijden van de twintig procent reductiedoelstelling.

Apton, Artsen Zonder Vakantie, Fost Plus, IMOG en Transport Verbeken zijn de vijf nieuwe Lean & Green award winnaars. Met hen erbij zijn er nu 74 Vlaamse bedrijven Lean & Green. Carglass Distribution, Covestro, HAVI Logistics, Jost Group division beverages (Vervoer Verbessem), Ninatrans en TDL Group mogen zich vanaf nu tot het select groepje Lean & Green Stars rekenen.