NINATRANSTransporteur Ninatrans uit Leuven behaalde deze week het TAPA TSR2 certificaat behaald. Het bedrijf kan nu nog beter tegemoetkomen aan de stijgende vraag naar beveiligde transporten.

TAPA specificeert hoe een vloot extra kan worden beveiligd teneinde de vracht veilig tot bij de bestemmeling te brengen. Belangrijke aspecten daarbij zijn onder andere het screeningproces, de keuringseisen voor de transportmiddelen, een verregaande controle op de voortgang van de rit en een meer uitgebreid jaarlijks scholingsplan voor het voltallige personeel.

Trailers van Ninatrans werden voorzien van extra beveiliging, met inbegrip van extra deursloten, anti-diefstal locks, kabelverzegeling en de laatste nieuwe versie van het tracing systeem SPOT.

Vrachtwagens werden uitgerust met een vernuftig meldsysteem. Zo kan in geval van problemen snel en accuraat worden ingegrepen, gecombineerd met een actieve monitoring van de geplande route.

Met het behalen van dit TAPA certificaat is Ninatrans in staat de groeiende vraag naar beveiligde transporten te beantwoorden.

Ninatrans werd vorig jaar Ninatrans verkozen tot Best EU Road Transport Operator 2014, nauwelijks een jaar nadat ze verkozen werden tot beste transporteur van het land. Als je meer wil weten over het bedrijf, kun je hier het interview lezen met managing director Benny Smets.