Nieuwe stokerij volgens oeroude traditie in Pepingen

farm-distillery2In Pepingen opent Farm Distillery op 28 november een nieuwe stokerij met ontvangstzaal. “Drie jaar geleden bliezen we een oeroude traditie uit onze streek nieuw leven in met de bouw van een echte warme stokerij”, zegt Manu De Cort.

“Met echte Holstein koperen ketels maken we met echte grondstoffen (h)eerlijke distillaten als gin, jenever, wodka en whisky. Na drie jaar werd het tijd voor een volgende stap en openen we nieuwe stokerij.”

De vzw Streekproducten Vlaams-Brabant springt op de kar en ziet in de stokerij een nieuw bewijs dat streekproducten in de lift zitten. De vzw mocht onlangs lid nummer 306 verwelkomen. Met Herent zijn nu 55 van de 65 gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant een zogenaamde straffe streek gemeente. De communicatie wordt opgedreven met een opgefriste huisstijl, een eindejaarsactie en de kalender voor 2017.

“Het doet ons plezier dat streekproducten steeds populairder worden”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor Toerisme en Streekproducten. “Met 178 producenten, 93 streekhoekjes, 30 horecazaken, 13 logies en 55 straffe streek gemeenten telt onze vereniging nu 306 leden. We staken onze huisstijl in een nieuw kleedje. Die kan je bewonderen in de vitrinekasten in de gemeentehuizen en de verpakkingen van straffe streek.”

“Voor 2017 geven we een nieuwe streekproductenkalender uit. De foto’s doen alvast goesting krijgen”, zegt Paul Vleminckx, voorzitter van Streekproducten Vlaams-Brabant. “We organiseren ook de eindejaarsactie ontdek een doos vol straffe streek. Je kan een pakket streekproducten aan een flink verminderde prijs kopen, om als cadeau te geven tijdens de eindejaarsfeesten.”