Nieuwe spitsstrook op E314 van Leuven tot Aarschot

spitsstrookDe nieuwe spitsstrook op de E314 van Vlaams-Brabant naar Limburg zal lopen van Wilsele (Leuven) tot Aarschot. Dat heeft Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) aangekondigd. Oorspronkelijk zou de strook richting Lummen maar tot Holsbeek lopen. Dat is goed nieuws voor ondernemers en werknemers die dagelijks de files moeten trotseren.

De minister verwijst naar een recente studie van het Vlaams Verkeerscentrum. Daaruit blijkt dat een verlenging tot Aarschot de beste oplossing biedt en de file richting Limburg in de avondspits volledig zou doen verdwijnen. In 2017 wordt begonnen met de aanleg van de nieuwe spitsstrook.

De verlenging tot in Aarschot moet meer capaciteit creëren en een groter effect op de doorstroming teweegbrengen. “We mikken op een maximaal effect”, zegt minister Weyts. “Dat moet het verschil maken voor al die mensen die nu dagelijks tijd verliezen op dit stuk autoweg.”

Alles samen investeert de Vlaamse overheid 50 miljoen euro in vlotter verkeer op de E314. Daarvan is 20 miljoen euro gereserveerd voor de sanering van het viaduct van Wilsele. Na 35 jaar dringen die werken zich op. In de zomer van 2018 beginnen de werken aan de weg, met de sanering van het viaduct richting Brussel. Een jaar later wordt gewerkt aan het viaduct richting Lummen.

In de loop van 2019 volgt de voltooiing van de spitsstrook. Door telkens in de zomermaanden te werken zou de hinder voor het verkeer maximaal beperkt moeten worden.