Toerisme Vlaams-Brabant lanceert de website www.zakentoerismevlaamsbrabant.be. Via deze site kunnen bedrijven snel een geschikte vergaderzaal of evenementenruimte vinden. Op die manier wil de provincie het zakentoerisme in de regio stimuleren.

“We willen bedrijven warm maken om in Vlaams-Brabant te komen vergaderen en hun personeelsfeest, congres of teambuilding hier te organiseren. Dat zakentoerisme heeft een belangrijke economische impact”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

De economische waarde van het zakentoerisme in Vlaams-Brabant wordt op jaarbasis op zo’n 244 miljoen euro geschat. De groeiende sector vult het vrijetijdstoerisme goed aan. Bedrijven boeken tijdens de werkweek en vrijetijdstoeristen in de weekends en vakantieperiodes.

Momenteel zijn 216 aanbieders van zalen en teambuildings aangesloten. Voor de aanbieder online kan komen, wordt die geïnspecteerd door de dienst Toerisme van Vlaams-Brabant. Zo is de kwaliteit gewaarborgd. De dienstverlening is gratis voor aanbieders en gebruikers.

Statik

Op de website staat een handige zoekmachine waar gebruikers kunnen filteren op basis van aantal deelnemers, nabijheid van parking en overnachtingsmogelijkheden. Bij de vergaderzalen kan via de site een prijsofferte opgevraagd worden. Gebruikers kunnen tot vijf prijsoffertes tegelijkertijd aanvragen.

Zakentoerisme Vlaams-Brabant is de opvolger van Meeting Leuven & Vlaams-Brabant. Dat was een samenwerking tussen de provincie Vlaams-Brabant, de stad Leuven en de KU Leuven, van 2011 tot 2017. De website werd ontwikkeld door Statik, het Leuvense communicatiebureau gespecialiseerd in het bouwen van gebruiksvriendelijke websites.