Nieuwe s. Oliver Store in Diest

SOLIVERWoensdagavond 18 februari wordt aan de Botermarkt 17 in Diest met een VIP-shopping de nieuwe s. Oliver Store geopend. Het is de tweede grote fashionstore in korte tijd die een filiaal opent in het centrum van Diest.

“We hebben een pand volledig verbouwd tot een nieuw winkelpand van 350 vierkante meter. Dat verhuren we nu aan de Duitse textielketen s.Oliver”, zegt Olivier Hendrickx van Ginco Properties uit Diest.

Ginco Properties bouwde en verbouwde al meerdere winkels aan de Botermarkt. “Voor H&M zorgden we met Ginco Properties aan de Botermarkt annex Wolvenstraat voor een spectaculair commercieel pand. Wij overtuigden H&M er van zich in Diest te vestigen. H&M is zeer tevreden over de commerciële aantrekkingskracht van ons authentiek en gezellig stadje”, zegt Olivier Hendrickx.

“De oude vervallen panden werden volledig afgebroken en er werd een gloednieuw commercieel pand opgetrokken. Om de gezelligheid en de authenticiteit van ons historisch centrum te bewaren, opteerden we aan de Botermarkt voor een gefragmenteerde gevel die de verticaliteit benadrukt. Van buiten lijkt het aldus alsof het meerdere pandjes betreft. Tot ieders verrassing verwelkomt H&M de shoppers op maar liefst 1.700m2 winkelplezier op drie verschillende niveaus.”

“Heel binnenkort opent Comme ça, een damesboetiek, haar deuren in de Ketelstraat, ook al in een pand dat door ons werd gebouwd”, zegt Hendrickx. “Op de hoek van de Sint Jan Berchmansstraat en de Leuvensestraat bouwen we momenteel een winkel van ongeveer zevenhonderd vierkante meter. Zo dragen wij ons steentje bij tot ontwikkeling van Diest als shoppingstad, een concept waarin wij sterk geloven.”