Nieuwe ploeg bij Lotus Bakeries net voor D-day in Meise

Lotus_-_logo-1Uitgerekend een dag voor D-day bij Lotus Bakeries in Meise heeft de koekjesproducent de bestuursploeg grondig door elkaar geschud. Het bedrijf krijgt met Jan Vander Stichele een nieuwe voorzitter. De familie Boone blijft wel sterk vertegenwoordigd, onder meer met de intrede van Sofie Boone. De 42-jarige uitbaatster van een apotheek in Tervuren wordt bestuurster van Lotus.

Nieuwkomer Sofie Boone is afgestudeerd als apothekeres aan de KU Leuven. Zij is de dochter van de afscheidnemende voorzitter. Aan de Jezus Eiklaan in Tervuren baat ze apotheek Boone uit.

Huidig voorzitter Matthieu Boone bereikt in mei 2016 de leeftijd van 70 jaar en legt dan zijn functie als bestuurder neer, zoals de traditie binnen het bedrijf dat wil. Zijn opvolger Jan Vander Stichele (52) is getrouwd met de oudste dochter van Karel Boone, broer van Matthieu. Het voorzitterschap blijft dus in de familie.

Vander Stichele behaalde aan de KU Leuven zijn diploma burgerlijk ingenieur. Hij is momenteel nog uitvoerend bestuurder en verantwoordelijk voor een aantal belangrijke corporate afdelingen. Hij zal die verantwoordelijkheden stopzetten als hij voorzitter wordt, maar blijft het bedrijf wel vertegenwoordigen in diverse beroepsgroeperingen.

Matthieu Boone was sinds 2012 voorzitter van de raad van bestuur. Hij volgde toen zijn broer Karel op. De huidige CEO van Lotus is Jan Boone en in de raad van bestuur zetelen verder ook nog Benedikte en Johan Boone.

Bij Lotus Bakeries in Meise worden donderdag de onderhandelingen over een sociaal plan afgerond. Bijna vijf maanden na de fatale brand zullen de 71 getroffen werknemers dan eindelijk weten waar ze aan toe zijn. Algemeen wordt verwacht dat de meerderheid van hen zal kiezen voor de ontslagregeling.