buizingen_futurn_halleAan de Roggemanskaai in Buizingen, deelgemeente van Halle, verrijst een nieuwe kmo-zone. Daarvoor worden momenteel de oude fabrieksgebouwen van R.A.P. afgebroken. Heel de site wordt de volgende weken plat gegooid.

Het lak- en zandstraalbedrijf R.A.P. stopte enkele jaren geleden de activiteiten aan kaai 17 langs het kanaal in Buizingen. Het West-Vlaamse bedrijf Futurn uit Kortrijk gaat er nu een nieuwe bedrijvenzone bouwen. Het park zal allicht 5.500 vierkante meter groot worden.

Kleine en middelgrote ondernemingen krijgen het grootste deel van de ruimte toegewezen. Daarnaast is er ook plaats voor kantoren, een showroom en multifunctionele ruimten B2B. Uiteraard zal ook veel aandacht uitgaan naar een groene omgeving. De projectontwikkelaar wil het bedrijvenpark maximaal integreren in de omgeving.

In de oude fabriek werd vorige zomer het evenement Kunst kraakt fabriek georganiseerd. Die cultuurhappening plaatste het thema vergankelijkheid centraal. Intussen zijn de échte sloopwerkzaamheden gestart.

De afbraakwerken moeten op het einde van deze maand klaar zijn. Dan kan begonnen worden met de bouw van het nieuwe park.