Op de Leuvense Oude Markt, ook wel bekend als ‘de langste toog’ ter wereld, opent café Bardot aanstaande vrijdag de deuren. Volgens uitbaters Erik De Rop, Ben Boogers en Jan Vandenplas wordt Bardot een nieuwe hotspot in de stad.

De nieuwe zaak in het Leuvense verenigt de panden van de voormalige cafés Intro, Beluga en Orient. Door de samenvoeging van drie panden wordt de nieuwe horecazaak ook meteen een van de grootste cafés op de Oude Markt.

Opvolger legendarisch café

“We zijn zo goed als klaar voor de opening en kunnen na vele maanden van werkzaamheden in primeur de eerste foto’s van het interieur tonen aan de vele nieuwsgierige mensen”, zegt Erik De Rop die de nieuwe zaak zal uitbaten met Ben Boogers en voormalig wereldkampioen tappen Jan Vandenplas. ”Het is een heel bijzonder interieur geworden met een geheel eigen karakter. Bardot Leuven is anders dan de andere zaken op de Oude Markt. Het café zal met 150 vierkante meter ook één van de grootste cafés op de Oude Markt worden, waarin we bijzondere accenten leggen, onder meer door te werken met gezellige niveauverschillen. We zijn ervan overtuigd dat Bardot Leuven een meerwaarde is voor de zogenaamde ‘langste toog’, zoals de Oude Markt weleens wordt genoemd. Ik durf gerust stellen dat Bardot Leuven een nieuwe hotspot zal worden in de stad.”

Bardot en Gainsbourg

Het ligt voor de hand dat de naam van de nieuwe zaak verwijst naar de Franse ster Brigitte Bardot. De verklaring hiervoor is ook niet ver te zoeken. Mede-uitbater Erik De Rop heeft ook een hele vinger in de pap in de Leuvense horecazaak Gainsbourg. Serge Gainsbourg en Brigitte Bardot hadden in de jaren ’60 een liefdesverhouding en werkten samen voor verschillende duetten. De nieuwe zaak wordt vrijdag geopend met een feest.

FOTO: Ben Boogers (links) en Jan Vandenplas.