Het Sven Nys Cycling Center in Baal (Tremelo) ontwikkelde een nieuwe gezinszoektocht. Met Volg Thibau als je kan kunnen kinderen op bezoek in het belevingscentrum voortaan op pad met een gratis doepakket vol opdrachten op hun maat.

Thibau Nys, zelf veldrijder en vooral de zoon van, heeft een hele reeks opdrachten in petto om spelenderwijs het belevingscentrum en de hele site rond de Balenberg te ontdekken.

Zowel toeristen, gezinnen, wielerliefhebbers als sportieve recreanten vinden hun gading in het Sven Nys Cycling Center. “We blijven ons inzetten om het aanbod uit te bouwen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme. “In het belevingscentrum is Sven Nys de rode draad. Thibau neemt vanaf nu de kleinsten op sleeptouw.”

De zoektocht werd ontwikkeld door Fugzia. Dit bedrijf uit Leuven ontwerpt en bouwt originele interieurs en exterieurs vol beleving en interactie. De jonge bezoekers krijgen  aan de balie een opdrachtenboekje. In het boekje staan  opdrachten voor kinderen jonger en ouder dan zeven jaar. Zo kan een gezin met kinderen van verschillende leeftijden de zoektocht doen met aangepaste opdrachten.

Het pakket wordt gratis aangeboden aan gezinnen die een bezoek brengen aan het belevingscentrum. Het afgelopen jaar werd in het Sven Nys Cycling Center sterk ingezet op gezinnen met kinderen met een klauterparcours, geocaches en loopfietsen.