Een Nederlandse investeerder neemt de activiteiten over van VLM Airlines op de luchthaven in Zaventem. Het gaat onder meer om twee Airbus A320-vliegtuigen en een veertigtal werknemers. Voor dat personeel van het vroegere Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) verandert er niets.

De werknemers veranderen voor de tweede keer in minder dan een jaar van eigenaar. Zij vormden een jaar geleden nog het grondpersoneel van Thomas Cook Airlines Belgium. Eerst dreigden zij hun baan te verliezen toen Brussels Airlines onderdelen van TCAB kocht. Maar uiteindelijk kwamen ze terecht bij SHS Aviation, de holding boven VLM Airlines.

Naam

SHS Aviation doet die activiteiten als VLM Airlines Brussels nu alweer van de hand. Ze worden overgenomen door een Nederlandse investeerder, over wie geen details werden vrijgegeven. Die zal zich met de A320-vliegtuigen concentreren op lease- en chartervluchten en neemt de ambitie over om op termijn met Airbus A330-toestellen langeafstandsvluchten tussen Europa en Azië aan te bieden.

Of de nieuwe eigenaar de naam VLM Airlines behoudt, is niet duidelijk. De holding SHS Aviation omvat na de verkoop nog de Antwerpse en Sloveense activiteiten van VLM Airlines. Het gaat om lijnvluchten met het type Fokker 50 naar Londen, Zürich, München en Maribor. Ook Birmingham wordt als bestemming aangekondigd. SHS Aviation is een Nederlandse holding, voor zestig procent in Nederlandse en voor veertig procent in Chinese handen.