Nieuw digitaal platform voor verkoop van occasiewagens

occasieDealerdirect lanceert vanuit Leuven ikwilvanmijnautoaf.be. Dit nieuwe digitale platform fungeert als bemiddelaar tussen particulieren en erkende autohandelaars. Het bedrijf wil het grootste online veilingplatform voor tweedehandsvoertuigen in België worden. Of de booking.com voor de verkoop van tweedehandsauto’s, om het met hun eigen woorden te zeggen. En ze gaan meteen op zoek naar veertig werknemers uit de regio Leuven voor tewerkstelling in het kantoor in Heverlee.

In Nederland bestaat de formule al sinds 2006. Op het platform kunnen particulieren hun tweedehandsauto veilig en discreet verkopen aan professionele opkopers van voertuigen. Het platform fungeert daarbij als bemiddelaar tussen beide partijen. De privacy wordt gerespecteerd tot het moment van de uiteindelijke verkoop. Dealerdirect beweert de anonimiteit van de klant te verzekeren.

Als de auto met alle vereiste informatie wordt aangemeld, krijgen klanten al na een dag een gratis waardebepaling toegestuurd. Mensen kunnen hun auto dus laten schatten zonder dat er een prijskaartje aan vasthangt. Als het bod naar de zin van de aanbieder is, wordt de verkoop meteen voltrokken. Voor de particulier zijn er geen kosten: de aanmelding en de eigenlijke verkoop van het voertuig zijn gratis.

In Nederland heeft de formule haar succes bewezen. Dealerdirect België verwacht hetzelfde voor ons land. Daarom lanceert het bedrijf simultaan met de introductie van het digitaal platform een grote aanwervingscampagne. Die moet leiden tot het aantrekken van veertig nieuwe werknemers. Een jobdag vindt plaats op zaterdag 22 augustus tussen 10 en 14 uur op het kantoor van Dealerdirect aan de Ambachtenlaan 34 in Heverlee-Leuven.